Σουφλεδάκια με σπανάκι

Σουφλεδάκια με σπανάκι φτιαγμένα μέσα στα φορμάκια των μάφινς, που γίνονται εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε φιλικά τραπέζια και όχι μόνο.



Μερίδες:για 24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20


Υλικά
  •     1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  •     200γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  •     2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  •     1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα) ψιλοκομμένο
  •     ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  •     400γρ. ανθότυρο λιωμένο
  •     ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  •     βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  •     3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει. Ξεπαγώνετε το φύλλο κρούστας και μ’ ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας το κόβετε σε τετράγωνα των 10-12εκ.



Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε δύο ταψάκια για μάφιν 12 θέσεων. Βουτυρώνετε τα μαντηλάκια φύλλου και τα τοποθετείτε ανά δύο και σταυρωτά στις 24 υποδοχές των δύο ταψιών, δημιουργώντας καλαθάκια από φύλλο κρούστας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Προσθέτετε στο μίγμα των χορταρικών τον άνηθο, το λιωμένο ανθότυρο, τα αβγά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Μισογεμίζετε με το μίγμα τα καλαθάκια και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνετε τα σουφλεδάκια στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο, να φουσκώσει και να ψηθεί η γέμιση. Τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food styling: Elena Jeffrey

Το διαβάσαμε: is.gd/ICWT6H





Skewers with spinach






Spinach soufflés made in muffin tins, which become an excellent first course at friendly tables and more.

Servings: for 24 pieces
Preparation time: 30 '
Cooking time: 50 '
Ready at: 1:20

Materials
  •     1 packet of crust sheet for sweets
  •     200gr. chopped spinach
  •     2 spring onions, finely chopped
  •     1 small fennel (fennel) finely chopped
  •     Or a cup of chopped dill
  •     400gr. melted cream cheese
  •     Or a cup of coffee olive oil
  •     butter for leaf spread
  •     3 lightly beaten eggs
  •     salt, freshly ground pepper


Procedure
Saute the onions and fennel in olive oil until transparent. Add the chopped spinach and stir until dry. Remove the pan from the heat and allow to cool. Defrost the crust sheet and with a knife or kitchen scissors cut it into 10-12cm squares.

Melt the butter and spread two 12-position muffin tins. Butter the sheet wipes and place them in pairs and crosswise in the 24 slots of the two pans, creating boxes from a sheet of crust. Preheat the oven to 180oC.

Add the dill, melted cream cheese, eggs, pepper, salt to the herb mixture and mix well. Half fill the boxes with the mixture and sprinkle with the grated Parmesan.

Bake the soufflés in the oven until the leaf turns red, puffs and the filling is cooked. Serve hot, lukewarm or cold.


RECIPE FROM: Simoni Kafiri
Photography: Vangelis Paterakis
Food styling: Elena Jeffrey
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου