Μοσχαρακι με μελιτζανες στο φουρνο


Ένα πληθωρικό πιάτο με κρέας αλλά και κιμά, μελιτζάνες και πατάτες. Θα γίνει από τις αγαπημένες σας επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι.

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:10'
Έτοιμο σε:3:30'

Υλικά
  •     600γρ μοσχάρι (ποντίκι, σπάλα ή χτένι)
  •     30γρ. ελαιόλαδο
  •     500γρ. μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά
  •     15γρ. αλεύρι
  •     30γρ. πελτέ ντομάτας
  •     180γρ. κρασί κόκκινο
  •     500γρ. χυμό ντομάτας
  •     240γρ. νερό
  •     3 μελιτζάνες, σε φέτες
  •     1 μεγάλη πατάτα, σε φέτες
  •     2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες στα 4
  •     1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  •     3 φύλλα δάφνης
  •     2 ξυλάκια κανέλας
  •     200γρ. γραβιέρα τριμμένη
  •     μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  •     αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία
Κόβετε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, περίπου 5x5εκ. και το αλατοπιπερώνετε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, να πάρει ένα χρυσαφένιο, βαθύ χρώμα και στη συνέχεια το βγάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον κιμά και καβουρδίζετε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.

Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι και τον πελτέ, ανακατεύετε 2-3 φορές και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βράζετε το φαγητό έως ότου μείνει σχεδόν το 1/3 από την αρχική ποσότητα του κρασιού. Τέλος, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και δίνετε μια δυνατή βράση.

Προθερμαίνετε το φούρνο σε 200οC, στον αέρα. Σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος (γάστρα ή πυρέξ) στρώνετε στο κάτω μέρος τις μελιτζάνες, την πατάτα, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε καλά. Βάζετε από πάνω το κρέας και τη σάλτσα και κλείνετε με το καπάκι της γάστρας ή αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε στο φούρνο για 2-2,5 ώρες. Μετά την 1,5 ώρα ελέγχετε αν χρειάζεται να προσθέσετε ½-1 κούπα νερό ή ζωμό σε περίπτωση που τα υγρά έχουν εξατμιστεί.

Μόλις το κρέας μαλακώσει, βγάζετε το καπάκι ή αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 3-5 λεπτά ακόμα, να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.




ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Λάμπρος Βακιάρος
Το διαβάσαμε: https://tinyurl.com/y4pgfwuv



Μετάφραση / Translation

An exuberant dish of meat and minced meat, eggplants and potatoes. It will be one of your favorite Sunday table choices.

Servings: 6
Preparation time: 20 '
Cooking time: 3: 10 '
Ready to: 3: 30 '

Materials

  •     600g of beef (mouse, spine or comb)
  •     30g olive oil
  •     500g veal or pork mince
  •     15g flour
  •     30g tomato paste
  •     180g Red wine
  •     500g tomato juice
  •     240g water
  •     3 eggplants, sliced
  •     1 large sliced ​​potato
  •     2 medium tomatoes, cut into 4
  •     1 onion, in washers
  •     3 bay leaves
  •     2 cinnamon sticks
  •     200g gruyere grated
  •     parsley for garnishing
  •     Salt Pepper

Procedure
Cut the calf into medium pieces, about 5x5cm. and salt and pepper. In a large saucepan put 2 tbsp. soup with olive oil and sauté the meat on all sides, take a golden, deep color and then put it on a platter. Pour the minced meat in the pan and roast for 6-8 minutes, until it turns a nice brown.

Return the meat to the pan and add the flour and the paste, stir 2-3 times and whisk with the wine. Allow the alcohol to evaporate and boil until almost 1/3 of the original amount of wine remains. Finally, add the tomato juice, water, salt, pepper and bring to a boil.

Preheat oven to 200 ° C in air. In a large pot (hull or pyrex), coat the aubergines, potato, tomatoes, onion, bay leaves, cinnamon, sprinkle with a little olive oil and salt. Put the meat and sauce on top and close with a lid or foil.

Bake in the oven for 2-2.5 hours. After 1.5 hours check whether you need to add a ½-1 cup of water or broth if the liquids have evaporated.

Once the meat has softened, remove the lid or remove the foil, add the grated cheese and bake for another 3-5 minutes to melt the cheese. Serve with fresh bread.

RECIPE BY: Lambros Vakiaros 

We read it: https://tinyurl.com/y4pgfwuv




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου