Αυθεντικο χουμους


Το ρεβίθι είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο, σπουδαίο από άποψη ωφελειών για την υγεία. Μπορείτε να το βάλετε εύκολα στη διατροφή σας, φτιάχνοντας γευστικό ντιπ με ρεβίθια –το γνωστό χούμους – και συνδυάζοντάς το με ό,τι σας αρέσει. Σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή για το αυθεντικό χούμους.

Υλικά
  • 250 γρ. ξερά ρεβίθια
  • ½ (+ ½) κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένους σπόρους κύμινου (ή ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζα’ατάρ (μείγμα μυρωδικών, φτιαγμένο συνήθως από πιπέρι, φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι και μέντα)



Διαδικασία

Σ’ ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα πασπαλίζουμε με ½ κουταλάκι σόδα και τα καλύπτουμε με κρύο νερό, στο οποίο τα αφήνουμε να μουλιάσουν μια νύχτα.

Το επόμενο πρωί τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε φρέσκο κρύο νερό όσο να σκεπαστούν με αυτό κατά ένα δάχτυλο.

Προσθέτουμε ξανά ½ κουταλάκι σόδα και τα αφήνουμε να βράσουν αργά για μία περίπου ώρα ώσπου να μαλακώσουν. Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό μες στο οποίο έβρασαν και στραγγίζουμε το υπόλοιπο.

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια και το αλατισμένο σκόρδο στο μπλέντερ με το ταχίνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας απ’ το βραστό νερό που έχουμε κρατήσει, ή όσο δούμε ότι χρειάζεται ώστε ο πουρές να γίνει σφιχτός και απαλός.

Αρταίνουμε με χυμό λεμονιού ή μοσχολέμονου (!) και, αν θέλουμε, με λίγο ακόμα ταχίνι ή αλάτι.
Βάζουμε το χούμους σ’ ένα ωραίο μπωλ: το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με τους καβουρδισμένους σπόρους ή το αλεσμένο κύμινο και το ζα’ατάρ.

Ό,τι περισσέψει (αν περισσέψει!), μπορούμε να το φυλάξουμε σ’ ένα γυάλινο βάζο και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. 



Το διαβάσαμε:https://goo.gl/5abypj






Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου