Το απαύγασμα της νοστιμιάς! Κοτόπουλο και μανιτάρια σε σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, αρωματισμένα με θυμάρι και κλεισμένα σε ζύμη σφολιάτα!
Φαγητό για όλη την οικογένεια που θα συνοδέψετε –κατά προτίμηση- με βραστά λαχανικά. Ιδανική συνταγή για όλο τον χρόνο και ανά πάσα στιγμή.
Μία πολύ καλή ιδέα για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο πιο γρήγορα είναι να κόψετε τα στήθη κοτόπουλο σε κύβους και να τους περάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μία πολύ καλή ιδέα για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο πιο γρήγορα είναι να κόψετε τα στήθη κοτόπουλο σε κύβους και να τους περάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά!
Υλικά
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο ψητά ή βραστά κομμένα σε κύβους
- 250 γρ. ζύμη σφολιάτα
- 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 ml ζωμός κοτόπουλο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 ml ξηρό λευκό κρασί
- 140 ml κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζουμε το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια και κλείνουμε με φύλλο σφολιάτας που φροντίζουμε να καλύψει το χείλος. Αλείφουμε με πινέλο το χτυπημένο αβγό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζουμε το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια και κλείνουμε με φύλλο σφολιάτας που φροντίζουμε να καλύψει το χείλος. Αλείφουμε με πινέλο το χτυπημένο αβγό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα.
Σερβίρουμε τις πίτες χλιαρές.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Ταιριάζουν με σαλάτα μαρούλι ή ακόμη καλύτερα με σαλάτα βραστά αρακά και καρότα ή μπρόκολο.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/9n4W65
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου