Σπανάκι: Γι’ αυτό το έτρωγε ο Ποπάυ. Δείτε τα οφέλη του



Μπορεί να μην αποκτήσετε τα ποντίκια του Ποπάυ, αλλά αν τρώτε τακτικά σπανάκι μπορείτε να αποφύγετε τα βαριά κρυολογήματα και τις ιώσεις του χειμώνα.

Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.
Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Αντικαρκινική προστασία
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer», βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στο σπανάκι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη πρόσληψη λουτεολίνης (φλαβόνης), καθώς και κεπφερόλης (φλαβονόλης), πηγή των οποίων είναι το σπανάκι, συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου κατά 34% και κατά 40% αντίστοιχα.
Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση σπανακιού προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου.

Άλλα οφέλη
Το σπανάκι προστατεύει την καρδιά. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C.
Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Το διαβάσαμε:https://goo.gl/MPcywi



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου