Λεμονάτο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού



Υλικά:
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr σπαράγγια σε μπουκιές
  • 2 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 6 φλ. ρύζι βρασμένο σουσάμι
  • 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση:
Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Το διαβάσαμε:https://goo.gl/qg3U6L



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου