3 κόλπα για να στεγνώσεις το μαρούλι γρήγορα


Το πλύσιμο των λαχανικών είναι ένα βασικό (και αφόρητα βαρετό) βήμα πριν κάνεις τη σαλάτα σου, όταν μάλιστα μιλάμε...
για το μαρούλι, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε μικρόβια, είναι απόλυτα απαραίτητο.

Όταν όμως πλένεις το μαρούλι (πάντα σε λεκάνη με άφθονο νερό και ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια, ζωύφια και χώμα) δεν μπορείς να κόψεις αμέσως σαλάτα, γιατί θα γεμίσει το πιάτο νερό με αποτέλεσμα να τρως λαδονερόξυδο αντί για λαδόξυδο. Ε, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να στεγνώσεις πιο γρήγορα το μαρούλι; Υπάρχουν 3 τρόποι, για να διαλέξεις αυτόν που θεωρείς πιο βολικό.

#1 Μόλις ξεπλύνεις τα μαρούλια, άπλωσέ τα σε μια απορροφητική πετσέτα πάνω στον πάγκο, τύλιξέ τα (όχι σφιχτά) σε ρολό και πίεσε ελαφρά με τα χέρια σου. Άφησέ τα για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει η πετσέτα το περιττό νερό και είσαι έτοιμη.

#2 Βάλε τα μαρούλια όρθια στο σουρωτήρι, μόλις στραγγίξει το περισσότερο νερό, σκέπασέ τα με μια απορροφητική πετσέτα και κούνησε καλά το σουρωτήρι ώστε να τινάξεις το νερό που έχει μείνει.

#3 Άπλωσε στον πάγκο μια μεγάλη απορροφητική πετσέτα και τοποθέτησε στο κέντρο τα μαρούλια. Πιάσε τις 4 γωνίες σφιχτά και στρίψε την πετσέτα. Κούνησε πάνω- κάτω την πετσέτα για λίγα λεπτά μέχρι να στραγγίξουν καλά τα φύλλα μαρουλιού.

Το διαβάσαμε:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/05/3_25.htmlΤρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου