Υλικά:
- Μισό κιλό φαρδιά λαζάνια
- Μισό κιλό σπανάκι
- 200 γρ ανθότυρο
- 2 κύβους βούτυρο
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
- Mισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και Πιπέρι
Παρασκευή:
- Καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι , κρυώνει και το ψιλοκόβουμε.
- Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε μπολ με πάγο να κρυώσουν και να πάρουν ελαστική μορφή.
- Τα περνάμε από πετσέτα να μην εχουν υγρασία, σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά το σπανάκι, αλατίζουμε και βάζουμε και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τριμμένο το ανθότυρο και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.
- Σε πυρέξ βουτυρώνουμε τη βάση και βάζουμε σε στρώσεις τα λαζάνια με τη γέμιση.
6. Στο τέλος πασπαλίζουμε την μοτσαρέλα και ρίχνουμε και το βασιλικό.
7. Βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 για 20 λεπτά.
8. Κόβουμε το φαγητό και το σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φύλλα από την καρδιά σπανακιού.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου