Μοσχαράκι με πένες


Αυτό το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με κοκκινιστό μοσχαράκι που σας έχει περισσέψει ή να το μαγειρέψετε επί τούτου. To Cook-kouk by Koukouzelis market να είναι καλά!  :-)


Υλικά
  • για το μοσχαράκι
  • 500 γρ μοσχαράκι
  • 250γρ χυμό ντομάτας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1κγ κανέλα
  • 1κγ γαρύφαλλο
  • 500γρ πένες
  • 200γρ ρεγκάτο τριμμένο

για την μπεσαμέλ

  • 100γρ βούτυρο
  • 700 ml γάλα
  • 80γρ αλεύρι
  • 2 κρόκοι αυγού


Εκτέλεση:

  1. Κόβω το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες). Ψιλοκόβω σκόρδο και κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνω το μοσχαράκι, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του. Προσθέτω κρεμμύδι και σκόρδο, να τσιγαριστούν και αυτά. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, νερό, τα μπαχάρια, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αφήνω το κρέας μέχρι να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
  2. Βάζω νερό για να βράσουν οι πένες ( ή ότι άλλο ζυμαρικό αγαπάτε).
  3. Σε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά βάζω το βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια και στην συνέχεια το γάλα, ανακατεύω συνέχεια με τον αυγογδάρτη για να γίνει λεία η μπεσαμέλ, τέλος ρίχνω και τους κρόκους ανακατεύω και αποσύρω από την φωτιά.
  4. Ρίχνω την μπεσαμέλ μέσα στο έτοιμο μοσχαράκι και ανακατεύω.
  5. Ανακατεύω τις πένες με την σάλτσα.
  6. Σερβίρω ή ρίχνω το φαγητό σε ένα πυρέξ, προσθέτω τριμμένο ρεγκάτο και το βάζω σε προθερασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου