Πεπονάκια με παγωτό σε κρασί απο τη ΣάμοΥλικά 
Για 6 άτομα
  • 3 ωραία μικρά στρογγυλά πεπονάκια
  • ½ κιλό παγωτό βανίλια
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Για το σερβίρισμα
  • 12 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου

Παρασκευή

  1. Κόβετε τα πεπονάκια στη μέση, με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους και στη συνέχεια με το ίδιο κουταλάκι αφαιρείτε τα ψαχνά από τα μισά πεπονάκια και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα. Κρατάτε τα άδεια πεπονάκια.
  2. Ψιλοκόβετε τα ψαχνά του πεπονιού και τα μαρινάρετε μαζί με το γλυκό Σαμιώτικο κρασί. Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Βάλτε τα στο ψυγείο να είναι παγωμένα.
  3. Την ώρα του σερβιρίσματος βάζετε στα άδεια πεπονάκια που έχετε κρατήσει από μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Με ένα κουτάλι βάζετε γύρω-γύρω από το παγωτό τα κομματάκια πεπονιού με το γλυκό κρασί μέχρι να γεμίσει το πεπονάκι, το ακουμπάτε σε ένα πιάτο το διακοσμείτε με τα φυλλαράκια δυόσμου και το σερβίρετε στο τραπέζι.
  4. Γρήγορο, εύκολο και με θεαματικά αποτελέσματα. Παρά του ότι σας προτείνω παγωτό βανίλια μπορείτε εάν θέλετε να επιλέξετε και παγωτό σοκολάτα ή γιατί όχι ένα παγωτό πεπόνι.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου