Ζεστά ρόλς µπανάνας µε κανταΐφι και σάλτσα σοκολάτας



Υλικά για 6 µερίδες  
Για τα ρόλς µπανάνας µε κανταΐφι
  • 6 µπανάνες
  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισµα
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκοµµένη
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκοµµένη
  • 200 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)


Εκτέλεση

1. Φτιάξε το κανταΐφι και τα ρόλς µπανάνας. Κάλυψε ένα ταψί µε αντικολλητικό χαρτί. Αφράτεψε το φύλλο κανταΐφι µε τα χέρια και άπλωσέ το στο ταψί. Περίχυσε µε το λιωµένο βούτυρο και ανακάτεψε ώστε να πάει παντού. Ξεφλούδισε τις µπανάνες και τύλιξε καθεµία µε φύλλο κανταΐφι. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 10΄, ώστε να κρυώσει το βούτυρο.

2. Φτιάξε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε µια κατσαρόλα τοποθέτησε την κρέµα γάλακτος και δώσε µια βράση σε δυνατή φωτιά. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τις σοκολάτες. Ανακάτεψε µε αυγοδάρτη µέχρι να έχεις µια λεία σάλτσα.

3. Σε µια κατσαρόλα ζέστανε το ηλιέλαιο. Βγάλε τις µπανάνες από την κατάψυξη και κόψε σε ρολάκια µήκους 3-4 εκ. Τηγάνισε τα ρολάκια στο ηλιέλαιο για 4΄-5΄, σε δυνατή φωτιά, µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφαίρεσε τα από τη φωτιά µε τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.

4. Σέρβιρε το γλυκό βάζοντας σε ένα πιάτο 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα σοκολάτας και τοποθετώντας από πάνω τα ρόλς της µπανάνας.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου