Πράσα Ογκρατέν



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πράσο κομμένο σε ροδέλες.
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • λίγο άνηθο
  • 2 1/2 φλ. μπεσαμέλ
  • 3/4 φλ. φυτίνη
  • αλάτι και πιπέρι

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με την φυτίνη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το πράσο και το αφήνετε να σωταριστεί για 10 λεπτά περίπου. 


2. Στη συνέχεια βάζετε το πράσο σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και αφού ανακατέψετε το μίγμα το στρώνετε καλά στο ταψί. 


3. Καλύπτετε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
 

Τρώγετε χλιαρό και κρύο.  
Ενδείκνυται και για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

2 σχόλια:

  1. Ογκρατέν (γαλλική προφορά: [ɡʁatɛ] ) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαγειρική τεχνική κατά την οποία ένα συστατικό ολοκληρώνεται με ένα καψαλισμένου κρούστα, χρησιμοποιώντας συχνά φρυγανιά , το τριμμένο τυρί ., Αυγό ή / και το βούτυρο gratin προήλθε στη γαλλική κουζίνα και συνήθως παρασκευάζεται σε ένα ρηχό πιάτο κάποιου είδους. Ένα ογκρατέν ψήνεται ή μαγειρεύεται κάτω από μια εναέρια γκριλ ή σχάρα για να σχηματίσουν μια χρυσή κρούστα από πάνω και είναι παραδοσιακά σερβίρεται στο ταψί του.
    Ένα ογκρατέν πιάτο αναφέρεται στο ρηχό πυρίμαχο δοχείο που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ογκρατέν και παρόμοια πιάτα. Wikipedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το ηξερα αλλσ θα το μαθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή