Ψημένα στη σχάρα ή στο φούρνο, ζουμερά, νόστιμα, με εκείνο το λιμπιστικό λιπάκι τους, είναι σκέτος πειρασμός
Τα αρνίσια παϊδάκια ψήνονται τέλεια στη σχάρα.
Αρκετό αλατοπίπερο και μπόλικο λεμόνι στο σερβίρισμα είναι τα μόνα που χρειάζονται.
Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να τα μαρινάρετε από πριν στη μαρινάδα που ακολουθεί ή να τα σερβίρετε με το πέστο αρωματικών που σας προτείνω.
Μαρινάδα για παϊδάκια
Για 1 κιλό κρέας
125 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμός ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και μαρινάρετε στο μείγμα αυτό τα παϊδάκια για 30 λεπτά με 1 ώρα πριν τα ψήσετε.
Αρνίσια παϊδάκια με πέστο αρωματικών
Για 4 μερίδες
1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5-6 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
½ ματσάκι μαϊντανός
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
ξύσμα από 2 λεμόνια
150 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Αλείψτε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και ψήστε τα στη σχάρα ή στον φούρνο στο γκριλ στους 200ο C για 25-30 λεπτά.
Βάλτε στον κάδο του μπλέντερ το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το ξύσμα των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα και πολτοποιήστε τα.
Αλείψτε με το πέστο αρωματικών τα παϊδάκια, μόλις τα βγάλετε από τη σχάρα ή τον φούρνο.
Βαγγέλης Δρίσκας
Το διαβάσαμε:
is.gd/IvBBjl
Grilled or baked, juicy, delicious, with that lubricating fat of theirs, is pure temptation
The lamb chops are perfectly grilled. Enough salt and pepper and plenty of lemon to serve are all you need.
However, you can pre-marinate them in the marinade that follows or serve them with the aromatic pesto I suggest.
Marinade for ribs
For 1 kg of meat
125 ml olive oil
4 cloves garlic grated
zest juice of 1 lemon
4 teaspoons chopped mint soup
1 teaspoon chopped rosemary soup
Salt Pepper
Mix all the ingredients and marinate the ribs in this mixture for 30 minutes to 1 hour before cooking.
Lamb chops with aromatic pesto
For 4 servings
1.5 kg lamb chops
3 cloves garlic grated
5-6 sprigs of fresh mint
Or a bunch of parsley
2 sprigs of rosemary
zest of 2 lemons
150 ml olive oil
50 gr. Pine
50 gr. grated Parmesan
Salt Pepper
Spread with olive oil and salt and pepper the ribs and bake them on the grill or in the oven on the grill at 200o C for 25-30 minutes.
Put the garlic, mint, parsley, rosemary, lemon zest, olive oil, pine nuts and parmesan in the blender bucket and mash them. Spread the ribs with the aromatic pesto, as soon as you take them out of the grill or the oven.
Vangelis Driskas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου