Ευκολη μους σοκολατας με μονο δυο υλικα


Υλικά
  • 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Διαδικασία
Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάζετε και 150ml από την κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.
Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.


Χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύετε την σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το ποτό της επιλογής σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tips
Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε για να χτυπήσετε στο μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένη για να σφίξει.
Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα σοκολάτας, μερικές φράουλες ή κόκκινα φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς της επιλογής σας κλπ.
Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.


Το διαβάσαμε:http://tinyurl.com/yxmkmele





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου