Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο Πάσχα για να διαβάσεις 14 tips που θα το κάνουν καλύτερο.
Έφτασε η μεγάλη ώρα φίλε μου: σε λιγότερο από ένα 24ωρο θα βάζεις στο στόμα σου την αμβροσία των Θεών, την τροφή των τροφών, το βελούδινο σφυρί των γεύσεων, την τελειότητα προσωποποιημένη που ονόμασαν ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ.
Όλα τα foodporn φαγητά του κόσμου βαράνε προσοχή όταν περνάει αυτό το δώρο των Ουρανών από μπροστά τους. Και καλά κάνουν γιατί κανένα δεν αντέχει τη σύγκριση μαζί του. Πλεμόνια, γλυκάδια και συκωτάκια τυλιγμένα σε εντεράκια που ψήνονται για ώρες στη σούβλα. Ρε ποιος σκέφτηκε αυτό το ΕΠΟΣ να του δίνουμε αιώνια συγχαρητήρια;
Έφτασε η μεγάλη ώρα φίλε μου: σε λιγότερο από ένα 24ωρο θα βάζεις στο στόμα σου την αμβροσία των Θεών, την τροφή των τροφών, το βελούδινο σφυρί των γεύσεων, την τελειότητα προσωποποιημένη που ονόμασαν ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ.
Όλα τα foodporn φαγητά του κόσμου βαράνε προσοχή όταν περνάει αυτό το δώρο των Ουρανών από μπροστά τους. Και καλά κάνουν γιατί κανένα δεν αντέχει τη σύγκριση μαζί του. Πλεμόνια, γλυκάδια και συκωτάκια τυλιγμένα σε εντεράκια που ψήνονται για ώρες στη σούβλα. Ρε ποιος σκέφτηκε αυτό το ΕΠΟΣ να του δίνουμε αιώνια συγχαρητήρια;
Έχεις μερικές ώρες μπροστά σου για να το ετοιμάσεις κι εμείς είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου 14 ιερές συμβουλές για να το φτιάξεις σωστά. Έτσι όπως μας τους παρέδωσαν με δάκρυα στα μάτια οι μπαρμπάδες μας από το χωριό. Πάρε τη σκυτάλη από την παλιά γενιά αδερφέ μας και προχώρα στο παρασύνθημα.
ΟΙ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΙ ΝΟΜΟΙ
1. Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια.
2. Αν είναι κατεψυγμένα (πολλές φορές τα αντεράκια είναι κατεψυγμένα) φροντίζουμε να είναι καλά αποψυγμένα.
4. Πρέπει να προσέξεις το μέγεθος που θα κόψεις συκωτάκια, πλεμόνια, καρδιές. Ούτε πολύ μεγάλα να μην ψήνονται ούτε πολύ μικρά να πας να τα περάσεις στη σούβλα και να σου σκίζονται.
5. Μην τσιγκουνευτείς τις μπόλιες. Πρέπει να έχεις αρκετή για το τύλιγμα στο τέλος (ανάμεσα στα περασμένα στη σούβλα συκωτάκια-πνευμόνια-καρδιες και τα αντεράκια περνάς τη μπόλια, που είναι ένα 'σεντόνι' λίπους). Δίνει γεύση από τη μία, σταθερότητα στην κατασκευή από την άλλη.
7. Τα νεφρά, που είναι λίγα και πολύ νόστιμα, τα περνάμε με προσοχή. Είναι πολύ κρίμα να μας σκιστούν.
8. Ανάμεσα στα περάσματα πλεμονιών-συκωτιών, κυρίως των δευτέρων που είναι και πιο 'ξερα', περνάμε και κανά γλυκάδι (ουσιαστικά είναι ένα πολύ λιπαρό κομμάτι των εντοσθίων). Έτσι δε μας ξεραίνεται το κοκορέτσι.
10. Φροντίζουμε να είναι τυλιγμένη όλη η επιφάνεια με αντεράκια. Δεν πρέπει να υπάρχει κομμάτι ξεσκέπαστο με τίποτα. Αν δε φτάνουν, μειώνουμε το μέγεθος του κοκορετσίου.
11. Δεν κάνουμε δοκιμές με εξωτικά μπαχαρικά, καρι και μαλακίες. Όσοι το δοκίμασαν έχασαν.
12. Τα αντεράκια στερεώνονται με οδοντογλυφίδες. Ούτε πολλές ούτε λίγες.
13. Το κοκορέτσι φτιάχνεται με 2 άτομα. Ούτε 1 ούτε 3.
14. Εχουμε συνεχώς το νου μας καθότι το κοκορέτσι είναι πολος έλξης για τις μύγες.
Το διαβάσαμε:http://tinyurl.com/y6p9swa3
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου