Δεν είναι το κλασικό παγωτό βανίλια που θα το σερβίρετε σε μπολάκι με σιρόπι και αμύγδαλα. Θα πρέπει πρώτα να ψήσετε τη βάση, να απλώσετε το παγωτό και μετά να το σερβίρετε.
Γι’ αυτό σας λέμε, δοκιμάστε το.
Υλικά
- 1-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι βρώμης
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδια ή αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1-1 / 2 φλιτζάνια σιρόπι καραμέλας
- 2 κιλά παγωτό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα (ή τα καρύδια) και την ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί, απλώνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας το.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Σε ένα ταψί απλώνετε περίπου το μισό μείγμα, προσθέτετε σιρόπι καραμέλας και το παγωτό.
Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα, ραντίζετε πάλι με σιρόπι καραμέλας και βάζετε το παγωτό στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/nxxSN4
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου