Φανταστικα κορνεδακια




 Υπέροχο γλυκό με αναμνήσεις παλιών καλών εποχών!  Τραγανή,ελαφρά σιροπιασμένη σφολιάτα,γεμιστή με κρεμά patissiere,σαντιγί και κερασάκι δίνουν την όμορφη πινελιά τους στην όμορφη αυτή εμφάνιση και γεύση του συγκεκριμένου αυτού γλυκού!

ΥΛΙΚΆ
Σφολιάτα - 2 φύλλα
Αβγό για άλειμμα - 1 τεμ.
Βούτυρο λιωμένο για άλειμμα - 1 κ.σούπας
Αυτοσχεδιαστε με χαρτόνι για το σχήμα και αλουμινόχαρτο ή Μεταλλικά χωνάκια

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
Ζάχαρη - 285 γρ.
Νερό - 340 ml
Βανίλια - 1 καψουλακι

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΆ PATISSIERE
Γάλα φρέσκο - 250 ml
Κρεμά γάλακτος - 250 ml
Ζάχαρη - 80 γρ.
Βανίλια - 1 καψουλακι
Αβγά - 1 ολόκληρο
Αβγά - 3 κρόκους
Κορν φλαουρ κοσκινισμένο - 20 γρ.
Αλεύρι κοσκινισμένο - 20 γρ.
Αλάτι - 1 πρέζα

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ
Γκαρνι ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας - 1 φάκελο
Γάλα παγωμένο - 200 ml
Κερασάκια γλασαρισμένα

Εκτέλεση
  1. Απλώνουμε στον πάγκο μας την σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες 2 εκ.
  2. Με ενα πινέλο αλείφουμε ενα ενα χωνάκι με το λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε την σφολιατα προσεχοντας να ακουμπαει η καθε λωριδα πανω στην αλλη.
  3. Αφου τελειωσουμε την διαδικασια αυτη,αλειφουμε το καθε χωνακι με αβγο.
  4. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα..περιπου 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
  5. Αφηνουμε να κρυώσουν καλα και αφαιρούμε τα μεταλλικα χωνακια.
  6. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για το σιρόπι να σιγοβράσουν για 10 λεπτα.Αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασία του λιγο και βουτάμε για δευτερολεπτα τον καθε κορνε να σιροπιαστει.
  7. Τους αραδιαζουμε σε ενα ταψι και τους αφηνουμε κατα μερος.
  8. Για την κρεμα τωρα βάζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γάλακτος να ζεσταθούν.
  9. Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζάχαρη.
  10. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτυπημα.
  11. Παίρνουμε το ζεστό γάλα με την κρεμά γάλακτος και τα προσθέτουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπώντας τα συνεχώς.
  12. Στην συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα πάλι μέσα στην κατσαρολιτσα.
  13. Την τοποθετούμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  14. Μέχρι να δούμε ότι η κρέμα μας έχει δέσει.
  15. Την αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ να κρυώσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επάνω στην επιφάνεια της µεµβρανη για να μην πιάσει κρούστα.
  16. Αφου κρυώσει την χτυπάμε λιγο να αφρατεψει γεμίζουμε ενα κορνε ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και γεμίζουμε τα κορνεδακια μας,αφήνοντας ενα μικρο κενο για να διακοσμήσουμε με την σαντιγι.
  17. Για την σαντιγί χτυπάμε τον ενα φάκελο με 200 ml παγωμένο γάλα για 5 λεπτα και γαρνίρουμε τα κορνεδακια,και τελος φροντιζουμε να βάλουμε την τελευταία πινελιά μας απο ενα γλασαρισμενο κατακόκκινο κερασάκι στο κεντρο.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας παγωμένα.



Προώθηση , αποκτήστε το!

https://koukouzelis.com.gr/-brastires/9772-life-paketo-wk003-stg001.html


https://koukouzelis.com.gr/-brastires/9772-life-paketo-wk003-stg001.html






Το διαβάσαμε:https://goo.gl/cS7Bqb




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου