Αν τα υγιεινά επιδόρπια έχουν αρχίσει να σας νευριάζουν, τότε σας έχουμε μια πιο αξιοπρεπή και απολαυστική επιλογή, η οποία παράλληλα είναι θρεπτική.
Αυτή η συνταγή ενισχύει την κλασική μπανάνα βουτηγμένη σε σοκολάτα προσθέτοντας το φυστικοβούτυρο για ένα επιπλέον επίπεδο γευστικότητας.
Υλικά (για 9 μερίδες)
- 3 μπανάνες, κομμένες στα τρία
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα για περισσότερη γεύση)
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- 9 ξυλάκια
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση
1. Κόψτε τις μπανάνες σε τρία μέρη μετά το ξεφλούδισμα. Σπρώξτε απαλά ένα ξυλάκι σε κάθε κομμάτι μπανάνας.
2. Τοποθετήστε τις πάνω στη λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη ενώ ολοκληρώνετε τα βήματα 3-5.
3. Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ. Βάλτε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
4. Ρίξτε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη.
5. Βυθίστε κάθε μπανάνα στο ποτήρι ώστε να καλυφθεί πλήρως.
6. Τοποθετήστε τις μπανάνες πίσω στη λαδόκολλα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη. Αφαιρέστε μετά από περίπου 5 ώρες και απολαύστε!
4. Ρίξτε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη.
5. Βυθίστε κάθε μπανάνα στο ποτήρι ώστε να καλυφθεί πλήρως.
6. Τοποθετήστε τις μπανάνες πίσω στη λαδόκολλα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη. Αφαιρέστε μετά από περίπου 5 ώρες και απολαύστε!
Σημείωση: Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με θρυμματισμένα καρύδια πριν από την κατάψυξη. Ωστόσο, όχι σε όλες τις μερίδες, αφού συνήθως τα παιδιά δεν αγαπούν τέτοιες προσθήκες.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου