Σαν... κρασι σε ζεστη σοκολατα


Aπό τη Βάνα Αντωνοπούλου
 Όλοι ξέρουμε τον Irish coffee, ένα «αμαρτωλό»... μείγμα από καφέ και ουίσκι. Πόσοι, όμως, έχουμε ακούσει να συνδυάζεται κόκκινο κρασί με ζεστή σοκολάτα; Η νέα αυτή τάση έρχεται –φυσικά– από το εξωτερικό και είναι ιδανική για τα κρύα απογεύματα ή βράδια του χειμώνα. Ειδικά τώρα που ο υδράργυρος πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, ήρθε η ώρα να τολμήσετε με μια διαφορετική συνταγή που μπορεί και να γίνει η καινούργια αγαπημένη σας συνήθεια.

«Κρασάτη» σοκολάτα

  • Υλικά για 2 άτομα
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, θρυμματισμένη
  • 1/3 της κούπας κόκκινο φρουτώδες κρασί (Pinot Noir, Shiraz, Beaujolais ή Merlot)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη (κατ’ επιλογή)

Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί τη σοκολάτα και το κρασί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας, περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας για ακόμη περίπου 3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες με λίγη ζάχαρη.




Το διαβάσαμε:https://goo.gl/agXk4n



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου