Τα μυστικα για τελειο ελληνικο καφε στο σπιτι


Έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα της Ανατολικής Μεσογείου... Η διαδικασία του μοιάζει με ιεροτελεστία και την τέχνη του παραδοσιακά την κατείχε ο «ταμπής», που ήξερε να παρασκευάζει μέχρι 48 είδη καφέ!

Ωστόσο και αυτός με τη σειρά του έχει επηρεαστεί από το λεγόμενο «τρίτο κύμα» και τους specialty coffees. Έτσι, όλους τους καφέδες που έχουμε συνηθίσει να τους πίνουμε σε espresso ή φίλτρο μπορούμε, με διαφορετική άλεση φυσικά, να τους απολαμβάνουμε και στο μπρίκι.

Χωρίς μυστικά
Ιδανική η χόβολη, αλλά το γκάζι είναι πιο πρακτικό. Αποφεύγετε τα ηλεκτρονικά μπρίκια και παρόμοιες συσκευές. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μόλις μπει στο μπρούτζινο μπρίκι και η ποσότητα του γύρω στα 60ml. Αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τον καφέ. Την ζάχαρη καλό θα ήταν να την αποφύγουμε αλλά αν τη θεωρούμε απαραίτητη την προσθέτουμε σε αυτό το σημείο.

Ανακατεύουμε ελαφρώς με το αναδευτήρι και τον αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να «φουσκώσει». Τον βγάζουμε την ώρα που εμφανίζεται η πρώτη φουσκάλα. Δεν τον αφήνουμε παραπάνω γιατί θα βράσει και θα χάσει το καϊμάκι του. Σερβίρουμε στο φλιτζάνι, τον αφήνουμε λίγο να «αναπνεύσει» και τον απολαμβάνουμε.


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/6o9FpdΤρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου