Ποια τροφιμα δεν χρειαζονται ψυγειο;


Λίγοι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης των τροφίμων και κυρίως πώς αυτά θα συντηρηθούν στο ψυγείο του σπιτιού μας με ασφάλεια, για πόσο...ακριβώς καιρό και σε ποια συσκευασία. Αν θέλετε να λάβετε τον τίτλου του υπεύθυνου καταναλωτή, ας ξεκινήσουμε με μία μικρή λίστα τροφών. Αν ανοίξει κανείς το ψυγείο σας θα τις βρει μέσα; Μάθε να αποθηκεύεις και να συντηρείς τα τρόφιμα σωστά.

1. Ντομάτες
Αν οι ντομάτες διατηρούνται στο φως του ήλιου ωριμάζουν πολύ γρήγορα. Στην περίπτωση εκείνη που τις τοποθετείτε στη συντήρηση, σε χαμηλή θερμοκρασία, θα γίνονται μαλακές και ευαίσθητες. Έτσι, αποθηκεύστε τες έξω στο ηλιακό φως και σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Μπανάνες
Όπως οι ντομάτες, έτσι και οι μπανάνες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Βέβαια, αν επιθυμείτε να καθυστερήσετε τη διαδικασία ωρίμανσης ανοίξτε το ψυγείο. Πρέπει να τονιστεί ότι το δέρμα τους θα μαυρίσει. Ωστόσο, το εσωτερικό της θα εξακολουθεί να είναι φαγώσιμο.

3. Πατάτες
Η ψύξη θα προκαλέσει το μαύρισμα της πατάτας, ενώ θα μετατρέψει το άμυλο της σε σάκχαρα, καθιστώντας την πιο γλυκιά, αλλά βλαβερή για την υγεία σας. Συνιστάται να τις αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

4. Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια έχουν την τάση να τους αρέσει ο φρέσκος αέρας. Αυτός είναι ο λόγος που πωλούνται σε δίχτυ. Μην τα βάλετε παρεούλα με τις πατάτες σας, γιατί θα προκληθεί χημική αντίδραση.

5. Αβοκάντο
Αν θέλετε το αβοκάντο σας να ωριμάσει φυσικά, θα πρέπει να το αφήσετε έξω από το ψυγείο. Βέβαια, αν το ζητούμενο είναι η αναβολή της ωριμότητάς του βάλτε το χωρίς δεύτερη σκέψη στο ψυγείο.

6. Πεπόνια
Όταν ένα πεπόνι καταλήγει στο σπίτι σας, θα πρέπει να φυλάσσεται στο φυσικό φως στην κουζίνα. Αυτό θα επιτρέψει να ωριμάσει και να αποκτήσει γλυκύτητα. Μόνο αφότου έχει κοπεί μπορεί να αποθηκευθεί στο ψυγείο, ώστε να παρατείνετε την ωριμότητά του.

7. Φρούτα
Όλα τα φρούτα θα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόνο αν προσπαθείτε να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής τους θα πρέπει να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Σαφώς, έξω ωριμάζουν καλύτερα και γλυκαίνουν με τον δικό τους ρυθμό.



Το διαβάσαμε:https://goo.gl/HzrLDn



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου