Δοκίμασε τη χοιρινή μπριζόλα με πουρέ και φθινοπωρινή γεύση μήλου. Δες τα υλικά, φτιάξε τη συνταγή και απόλαυσε ενα διαφορετικό κυριακάτικο τραπέζι με την παρέα η την οικογένειά σου.
Υλικά:
- 1/2 kg πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 2 κ. γλυκού φασκόμηλο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κόκκινα μήλα
- 3/4 φλ. μηλίτης
- 1/4 φλ. ξινόγαλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράσε για περίπου 15 λεπτά.
Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και άλειψέ τες με το φασκόμηλο.
Ρίξε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε τις μπριζόλες.
Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μήλα και τσιγάρισε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πρόσθεσε και το μηλίτη, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάλε στο τηγάνι τις μπριζόλες μέχρι να ψηθούν τελείως, γυρίζοντάς τες μια φορά.
Σούρωσε τις πατάτες, πολτοποίησέ τες μαζί με το σκόρδο και πρόσθεσέ τους αλάτι, πιπέρι και το ξινόγαλα.
Σέρβιρε, ραντίζοντας με τη σάλτσα μήλου.
Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/cooking/kreatika/580433.html
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου