Ένα αρωματικό Ινδικό, παραδοσιακό ψητό αρνί, αυτή η προσφορά ψητό αρνί είναι γεμάτο από γεύσεις, όπως είναι αργά μαριναρισμένο τη διάρκεια της νύχτας. Δοκιμάστε να εξυπηρετούν αυτό το χυμώδεις ινδική καρυκεύματα πόδι του αρνιού με μια πλευρά του αφράτο ρύζι πιλάφι.
Για να κάνετε το καρυκευμένο αρνί, βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μέσο τηγάνι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή μέχρι αρωματικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Συμβουλή το ευωδιαστό μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να συνδυάσετε.
Κόψτε βαθιά σχισμές στο αρνί και τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το κρέας, φροντίζοντας να πιέσει λίγο από το μείγμα μέσα στις σχισμές. Βάλτε το αρνί σε ένα μεγάλο σφραγίζονται τσάντα και το βάζετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους αερίου 4, 180 ° C, ανεμιστήρας 160 ° C. Καθίσει το αρνί σε ένα ράφι καβούρδισμα σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30-45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κάνει το ρύζι. Ξεπλύνετε το ρύζι με αρκετές αλλαγές του νερού. Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά σε κρύο νερό. Λιώστε το βούτυρο και μαγειρέψτε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρις ότου όλο το ρύζι είναι καλά επικαλύπτεται στο βούτυρο και τα μπαχαρικά. Ρίξτε πάνω από το απόθεμα και να φέρει το ρύζι να σιγοβράσει. Καλύψτε με ένα στεγανό καπάκι, γυρίστε τη θερμότητα κάτω και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά, αλλά αφήστε το καπάκι για 5 λεπτά. Χνούδι το ρύζι με ένα πιρούνι στη συνέχεια αναδεύεται μέσα από τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκο κορίανδρο.
Αφαιρέστε το αρνί από το φούρνο, σκεπάζουμε και το υπόλοιπο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συστατικά
Για το αρνί
- σπόροι κύμινου
- 1 tsp κόλιανδρο
- 1 tsp κανέλα
- 1 / 2 tsp έδαφος κουρκούμη
- 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και θρυμματισμένο
- 2 εκατοστών κομμάτι τζίντζερ, αποφλοιωμένες και τριμμένο
- 90 ml (6tbsp) ελληνικό γιαούρτι
- 30ml (2 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού
- 2.4kg (5lb) πόδι του αρνιού
- χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
Για το ρύζι
- 450g (14 ουγκιές) ρύζι μπασμάτι
- 25g (1 ουγκιά) βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 4 λοβό κάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- πρέζα σαφράν νήμα
- σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας
- 2 φύλλα δάφνης
- 600 ml (1pint) ζωμό κότας
- 4tbsp νιφάδες καβουρδισμένα αμύγδαλα
- φύλλα κόλιανδρο, για πανω
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου