Φτιάξτε Freddo Espresso και Freddo Cappuccino με μηχανή Nespresso


Όλα ξεκίνησαν από τότε που κάποιος έριξε μια καυτή δόση espresso μέσα σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε μερικά παγάκια. Από εκείνη τη στιγμή ο κλασσικός φραπές κλαίει και οδύρεται! Ο Freddo Espresso έχει μόλις γεννηθεί...

Θα το έχετε παρατηρήσει ότι ο αγαπημένος και άκρως ελληνικός καφές Φραπέ, έχασε την παλιά του αίγλη και πλέον έδωσε τα σκήπτρα στον πλέον μοντέρνο αλλά και άκρως γευστικό και εξίσου δροσιστικό Freddo Espresso.

Σύμβολο της έλευσης του καλοκαιριού στην Ελλάδα, αφού κάνει την εμφάνισή του σχεδόν σε κάθε τραπέζι καφετέριας. Κωνικό ποτήρι και κοντό καλαμάκι, αποτελούν τα σήματα κατατεθέν του συγκεκριμένου καφέ.

Η προσθήκη του παγωμένου "αφρόγαλου" έρχεται και διακοσμεί τέλεια τον Freddo Espresso, βαπτίζοντάς τον πλέον ως ... Freddo Cappuccino. Λίγη κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα και voila !

Επειδή όμως σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει πλέον και μία μηχανή εσπρέσσο (εσπρεσσιέρα), θα σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για επιτυχημένο Freddo Espresso. Δοκιμάσαμε με τη Nespresso μηχανή μας και το αποτέλεσμα ήταν άκρως γευστικό, οπότε και το μοιραζόμαστε μαζί σας. Βεβαίως ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει τη δική του συνταγή, γούστα είναι αυτά!
Συνταγή για επιτυχημένο Freddo Espresso με μηχανή Nespresso


Θα χρειαστούμε :

  • Ποτήρι
  • Παγάκια
  • Καλαμάκια (αυτά που ρουφάμε, όχι αυτά που τρώνε στην Αθήνα ! )
  • Μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • Δύο κάψουλες Nespresso από ποικιλίες της επιλογής σας
Διαδικασία :

1. Βάζουμε ένα μικρό μπρίκι στη μηχανή Nespresso και βάζουμε την πρώτη κάψουλα
2. Αφού τελειώσει, προσθέτουμε στο μπρίκι ζάχαρη, στην ποσότητα που θέλουμε και ανακατεύουμε με κουταλάκι
3. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε ένα παγάκι για να πέσει η θερμοκρασία του καφέ
4. Βάζουμε τη δεύτερη κάψουλα στη μηχανή
5. Αφού τελειώσει, ανακατεύουμε και πάλι με το κουταλάκι
6. Σε ψηλό ποτήρι Freddo γεμάτο με πάγο, χύνουμε τον καφέ που μόλις ετοιμάσαμε
7. Ανακατεύουμε αμέσως προκειμένου να παγώσει ο καφές



Πως να κάνω το τέλειο αφρόγαλα :

Η συνταγή είναι απλή. Χρειάζεστε γάλα χαμηλών λιπαρών, υψηλής παστερίωσης σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι λοιπόν, αφού βγάλετε το γάλα από το ψυγείο, ρίχνεται τη ποσότητα που θέλετε μέσα σε μεταλλικό δοχείο μίξερ-καφέ, αφού πρώτα προσθέσουμε σε αυτό 2-3 παγάκια. Χτυπάμε για 2 λεπτά, ώσπου το αφρόγαλα να γίνει πυκνό και σχετικά πηχτό. Σερβίρουμε στον ήδη έτοιμο καφέ.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική μηχανή για αφρόγαλα aeroccino της Nespresso, που φτιάχνει σε λίγα λεπτά κρύο αφρόγαλα με μοναδική υφή.


Tips για έναν τέλειο Freddo Espresso :

- Δεν ανακατεύουμε πολύ γιατί χαλάει η πυκνή υφή του Espresso και επίσης χάνει τα αρώματά του
- Αφού ετοιμαστεί ο καφές, το ρίχνουμε σε ψηλό ποτήρι και ανακατεύουμε ΑΜΕΣΩΣ ώστε να παγώσει ο καφές
- Χρησιμοποιούμε δύο κάψουλες σε μονή δόση, διαφορετικά θα αραιώσει ο καφές και θα χάσει τη γεύση του
- Πολλά παγάκια δε σημαίνει και πιο απολαυστικό καφέ. Γι' αυτό μην υπερβάλλετε διότι μπορεί να αραιώσετε πολύ τον Freddo σας και να χαλάσει τελείως η γεύση του, αφού θα είναι πλέον νερουλός
- Προτιμούμε τη μαύρη ή καστανή ζάχαρη αφού γνωστοί barista και ειδικοί λένε ότι δίνει ιδιαίτερη γεύση συγκριτικά με τη λευκή κρυσταλλική
- Βρέξτε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας και τυλίξτε το σε ένα ποτήρι Freddo. Στη συνέχεια τοποθετήστε το ποτήρι για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Αφαιρέστε το ποτήρι και το χαρτί. Το ποτήρι σας, παγωμένο πλέον είναι έτοιμο να διατηρήσει τον καφέ σας δροσερό για ακόμα περισσότερη ώρα.




Πηγή:http://www.tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/syntagi-freddo-espresso-cappuccino-mixani-nespresso.html


Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά εγώ όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω μόνη μου freddo espresso έχω αποτύχει!!δεν ξέρω τι κάνω λάθος αλλα μου βγαίνει πολύ νερουλός!! Οπότε ΚΆΘΕ φορα καταλήγω να παραγγέλνω online!δεν πειράζει … freddo espresso https://www.everest.gr/kafes/espresso/espresso-freddo/Arabica-Regular/ από εδώ και ησυχάζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή