Αρνί κατσαρολάτο και λαδοριγανάτο


Υλικά
  • 2 κιλά αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι)
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό, αρετσίνωτο κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ρίγανη

Παρασκευή
  1. Πλένουμε καλά το αρνάκι,καθαρίζουμε τα περιττά λίπη και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες.
  2. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μερίδες, να μην έχουν καθόλου νερό.
  3. Βάζουμε στην χύτρα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Σωτάρουμε πολύ καλά, να ροδίσει αρκετά γύρω-γύρω.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνάκι μας για περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το κρέας με το χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Να σημειώσω εδώ ότι οι παλιές νοικοκυρές τηγάνιζαν το κρέας κανονικά, σχεδόν να είναι μαγειρεμένο! Προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό, αλλά κατά γενική ομολογία γίνεται πολύ νόστιμο.


Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό,για την οικογένειά.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου