Σουφλέ με Αγκινάρες



Υλικά 
  • 12 Αγκινάρες 
  • 6 Φέτες μπέικον 
  • 200γρ.τυρί κίτρινο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ καφαλογραβιέρα 
  • 500γρ . γάλα 
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο 
  • 3 κουτ.σούπας νισεστέ ή αλέυρι 
  • 1 αυγό 
  • μοσχοκάρυδο 
  • πιπέρι 
  • αλάτι 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε για 15΄περίπου τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπούνται με το πιρούνι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στη σειρά. 
  2. Τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. 
  3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον το βάζουμε μέσα στις αγκινάρες και συμπληρώνουμε με το κίτρινο τυρί.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το νισεστέ (πριν ζεσταθει πολύ και μας κομπιάσει)προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. 
  5. Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με λίγο τριμένο τυρί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40΄περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ).





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Η αγκινάρα είναι πολυετές λαχανικό της οικογένειας των Αστεροειδών, Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ. Βικιπαίδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή