Σπετσοφάι Το τέλειο


Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα ελληνικά φαγητά που μπορεί να πέφτει λίγο βαρύ στο στομάχι, αλλά η απόλαυση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τίποτα.


Υλικά
1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα (4 με 5 περίπου)
2 κιλά πράσινες πιπεριές
δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φρέσκια τομάτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές και την τομάτα.
2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.
3. Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί, κλείνουμε τη φωτιά και απολαμβάνουμε τον καλύτερο μεζέ της παρέας που εκτιμά το βαρύ και καλό φαγητό.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως. Στην Ελλάδα είναι γνωστά το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες. (πηγή : wikipedia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή