Xοιρινό κοντοσούβλι



Υλικά:
  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια (περίπου 5x5 εκ.)
  • 900 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. τριμμένη ξερή ρίγανη
  • 2 κ. σ. ζωμός ΓΕΥΣΗ ΒΟΔΙΝΟΥ
  • 1 κ. σ. τριμμένο ξερό θυμάρι ή θρούμπι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 κομμένες τομάτες
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε τετράγωνες φέτες
Παρασκευή:
  • Βάλε το κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη δάφνη, το τριμμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο
    , μπόλικο αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε. Μετά βάλε μέσα το κομμένο κρέας για το χοιρινό κοντοσούβλι, ανακάτεψε με τα χέρια σου, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για 8 ώρες ή, ακόμα-ακόμα, για όλο το βράδυ.
  • Όταν μαριναριστούν, βγάλε ένα-ένα τα κομμάτια των κρεατικών, στέγνωσέ τα καλά και πέρασέ τα στη σούβλα εναλλάξ με τα κομμάτια των λαχανικών. Αν δεν πρόκειται να κάνεις το κοντοσούβλι στα κάρβουνα, μπορείς να το ψήσεις στο φούρνο, σε ένα ταψί όπου θα ρίξεις όλα τα υλικά μαζί με τα ⅔ της μαρινάδας.


Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο: