Μια συνταγή αρκετά παραδοσιακή, που βασίζεται στη συνταγή του σαβόρο. Λάδι, ξίδι και δεντρολίβανο, με μια δόση μελιού.
Υλικά
- 1 κουνέλι, 1200γρ. περίπου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε
το κουνέλι σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το
κουνέλι ώσπου να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Αν δε χωράνε όλα τα κομμάτια,
τα σοτάρετε λίγα λίγα. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Βήμα 2
Ρίχνετε
μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρετε καλά φροντίζοντας να μη
μαυρίσει και ξαναβάζετε μέσα το κουνέλι. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και
ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σβήνετε με το ξίδι, το αφήνετε να εξατμιστεί
και ρίχνετε το μέλι διαλυμένο σε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνετε το
μίγμα να πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει τρυφερό το κουνέλι, για 1½ ώρα περίπου και να
πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε με ταλιατέλες βουτύρου πασπαλισμένες με
λίγη κεφαλογραβιέρα. Φυσικά, στο σερβίρισμα, το περιχύνετε με τη νόστιμη
σάλτσα.
olivemagazine.gr
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου