Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το σημερινό μας βράδυ με ...
Μανιτάρια σοτέ με κρασί
Υλικά
- 500γρ. μικρά μανιτάρια ολόκληρα
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- ¼ του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Το χυμό από μισό λεμόνι
Παρασκευή
Και αφου ΦΑΓΑΜΕ το κυρίως πιάτο παμε στο επιδόρπιο με ...
Αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί και mousse λευκής σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

2 αχλάδια κομμένα στη μέση και χωρίς τα κουκούτσια
300 ml γλυκό κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Μαυροδάφνη)
200 ml νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού
1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
Για τη mousse λευκής σοκολάτας 80 γρ. λευκή σοκολάτα 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 250 γρ. μασκαρπόνε
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τον γλυκάνισο, το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε μέσα και τα αχλάδια.
Δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά, αφήνουμε τα αχλάδια να ποσαριστούν (όχι να βράσουν) σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Μόλις δούμε ότι
μαλάκωσαν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά σε
μέτρια για να αρχίσει το σιρόπι να βράσει μέχρι να μειωθεί σχεδόν στο
μισό και να "δέσει" όπως "δένουμε" τα γλυκά του κουταλιού.
Καταλαβαίνουμε ότι το σιρόπι έχει δέσει όταν η επιφάνειά του γεμίσει με μεγάλες φούσκες καθώς κοχλάζει.
Αφού δέσει το σιρόπι, αποσύρουμε από την ηλεκτρική εστία και ξαναβάζουμε μέσα τα αχλάδια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη mousse λευκής σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα
γάλακτος να ζεσταθεί (χωρίς να βράσει) και, αφού την αποσύρουμε από την
φωτιά, ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι
να λιώσει.
Μετά, ανακατεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 40 περίπου λεπτά για να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει το μίγμα το
χτυπάμε με το "σύρμα" ή ένα μίξερ χειρός για 5 λεπτά και μετά
προσθέτουμε το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα
μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει κάνοντας μικρές κορυφούλες.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να "στήσουμε" το γλυκό και να το σερβίρουμε.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου