Tiramisu Pistache με Μούς Καφέ


Συστατικά
για 4 άτομα


Για το μπισκότο φιστίκι:
30 g αλεύρη Φαρίνα
Βούτυρο 20g
100 g σκόνη φιστίκι
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 ολόκληρα αυγά
3 ασπράδια
15g ζάχαρη άχνη
25 g πάστας πράσινο φιστίκι


Για μους καφέ:
250γρ τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας. με πράσινη πάστα φιστικιού σούπα
100 g σκόνη πράσινα φυστίκια
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
15 g ζάχαρη άχνη
1.5 dl Carte Noire καφέ ισχυρή
Amaretto λικέρ


Προετοιμασία
το μπισκότο φιστίκι


1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σκόνη φιστίκι και ζάχαρη άχνη, 3 αυγά και πάστα φιστικιού.

2. Χτυπάμε με μίξερ στην ταχύτητα Γρήγορη περίπου. 10 λεπτά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο
και ψύχεται σταδιακά, ανακατεύοντας.


3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτοντας σταδιακά 15 g
ζάχαρη άχνη.
χτυπήστε μέχρι να είναι λαμπρή και πολύ σταθερή

4. Ανακατέψτε τα δύο σκευάσματα ώστε να ενσωματώνουν.  Ήπια.

5. Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο σαν σε βροχή και στη συνέχεια αναμείξτε απαλά.

 6. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

7. Απλώστε ομοιόμορφα σε παχός 1/2 cm.   

8. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 ° C. Η ζύμη έχει ψηθεί όταν δεν κολλάει στο δάχτυλο.

9. Αφήστε την να κρυώσει σε ένα ράφι, τότε κόψτε την (διάτρηση.)

Προετοιμασία
η κρέμα μασκαρπόνε
 
 
 


1. Σε 2 μικρά μπολ, ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ζάχαρη άχνη, έως ότου το μίγμα να γινει χλωμό και να σχηματίζει μια κορδέλα.

2. Προσθέστε το μασκαρπόνε σε μικρά κομμάτια και την πάστα φιστικιού. Ανακατέψτε.

3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν με 15 g ζάχαρη.
 

4. Ενσωματώστε τους στο παραπάνω μίγμα και το βάζετε στο ψυγείο.

Μονταζ
το μπισκότο φιστικιού και κρέμα μασκαρπόνε


1. Ετοιμάστε 2 dl Carte Noire καφέ και προσθέστε λίγο αμαρέτο. 

2. Βάση στο κάτω μέρος των κυπέλλων με μπισκότο, απλώστε τον καφέ με βούρτσα στο μπισκότο.

3. Καλύψτε το κέικ με ένα στρώμα της κρέμας.

4. Προσθέστε το μπισκότο και καφέ ...

5.  ... Ένα δεύτερο στρώμα κρέμας, στη συνέχεια το ένα τρίτο μπισκότο και καφέ,
και στη συνέχεια μια τελική στρώση κρέμας


6. Πασπαλίστε με τριμένα φιστίκια
 
Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.


Συνταγή απο Carte Noire.



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου