«Διαντα», συκωταρια στιφαδο με γλυκο κρασι απο την Παρο


Ο Αντώνης Καπαρός μοιράστηκε με τον «Γαστρονόμο» αυτό το ιδιαίτερο φαγητό που η γιαγιά του έφτιαχνε όλο τον χρόνο, με διαφορετικό κρέας, ανάλογα με την εποχή: χοιρινό τον χειμώνα, αρνάκι ή κατσικάκι την άνοιξη. 
Όπως λέει ο ίδιος, είτε τη σέρβιραν στο κυριακάτικο γεύμα είτε σε κάποια γιορτή, η διάντα «έδινε έναν τόνο επισημότητας στο φτωχικό παριανό τραπέζι».

Υλικά
  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια, περίπου 1 κιλού
  • 500 γρ. ψαχνό από αρνάκι ή κατσικάκι (σπάλα), ανάλογα με τη συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι, σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε κόκκους
  • 250 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 130 ml νερό
  • 80 ml ελαιόλαδο αλάτι



Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε κομματάκια των 2-3 εκ. με ψαλίδι. Κόβουμε και το κρέας σε κομματάκια των 2-3 εκ.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι τη συκωταριά και το κρέας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα κρεατικά με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και ρίχνουμε τα κρεατικά με το λάδι τους, τη δάφνη, το πιπέρι και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους, και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό και αλάτι, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 1-1½ ώρα (χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό, εκτός και αν στεγνώσει εντελώς το φαγητό) μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Συνταγή: Αντώνης Καπαρός
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου




Μερίδες: 8-10 ως μεζές
Προετοιμασία: 20΄
Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Κόστος: 24.00€

Το διαβάσαμε:http://tinyurl.com/y5cforuw





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου