Οι ψευτοκεφτέδες της Σαρακοστής, τρώγονται όλο το χρόνο στο καθημερινό τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα και αγαπούν τρελά το ούζο ή το τσίπουρο.
Μερίδες:για 15 κεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Υλικά
Μερίδες:για 15 κεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Υλικά
- 140γρ. λευκό ταραμά
- 100γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο ανακατεμένο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ελένη Ψυχούλη
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/FjFz4R
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου