Στραπατσαδα με φρεσκα αυγα και ωριμες ντοματες




Υλικά συνταγής.
  • 4 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες
  • 5 ντοματίνια
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Η στραπατσάδα ειναι ένα από τα πολύ απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας (και όχι μόνο). Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για καλοκαιρινή γευστική στραπατσάδα με πολύ ώριμες ντομάτες.


Καταρχήν, πλένουμε τις ντομάτες. Δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.

Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες, και πετάμε τη φλούδα που μένει

Τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα βαθύ ποιοτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά

Βάζουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν. Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά και ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά.

Οταν όλα τα υγρά από τριμμένες ντομάτες σχεδόν εξατμιστούν, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού.

Θα πρέπει να δειτε τη σάλτσα ντομάτας να έχει κοκκινίσει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά.

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι

Γυρίζουμε απαλά και αλατίζουμε (αν προτιμάτε βάλτε χοντρό αλάτι)

Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στολίζουμε το κάθε πιάτο με τα φύλλα βασιλικού.


Συμβουλές:  Η στραπατσάδα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερή.
Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/ZWmRrd




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου