Αυτά τα vegan ψωμάκια κολοκύθας, είναι πιο απλά απ' όσο φαντάζεσαι! Άσε που είναι και πανέμορφα!
Υλικά που θα χρειαστούμε
- 220 γρ. πουρέ κολοκύθας (την έχουμε βράσει και πολτοποιήσει)
- 1 ½ κ.γλ. ξηρή μαγιά
- 160 ml. νερό
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
How to
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύοντας ελαφρά.
Τα αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας.
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ, που προηγουμένως το έχουμε λαδώσει και την αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της, για 90 λεπτά περίπου.
Τη ζυμώνουμε 5-6 φορές ακόμα για να φύγει ο αέρας και τη χωρίζουμε σε 8 ίσες μερίδες.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και στη συνέχεια τις χαράσσουμε σε 8 ίσα τμήματα.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγγου, ειδικό για τον φούρνο και το τυλίγουμε γύρω από τη ζύμη, ακολουθώντας τις χαρακιές που κάναμε προηγουμένως.
Τέλος, δένουμε τις δύο άκρες και κόβουμε τον σπάγγο που περισσεύει.
Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε χωρίσει το καθέ ψωμάκι σε 8 ίσα τμήματα.
Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να αυξήσουν ξανά τον όγκο τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν αφαιρέσουμε τον σπάγγο.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/Uu7i1n
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου