Risotto με καλαμαρι και μυρωδικα


Μεσογειακό risotto με εσάνς ρίγανης και δενδρολίβανου και φρέσκο καλαμάρι.

Συστατικά
  • 1/2 kg καλαμάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5 1/2 φλ. ζωμό ψαριού
  • 2 κ. σούπας oyster sauce με 3 φλ. νερό
  • 1 1/4 φλ. ρύζι arborio
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος
Σκούπισε καλά το καλαμάρι, κόψε σε ροδέλες και αλάτισέ το.
Ζέστανε μια κουταλιά λάδι, πέρασε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο και μια κουταλιά σκόρδο και τέλος ρίξε μέσα το καλαμάρι.
Μόλις σκουρύνει το καλαμάρι, μετάφερέ το σε μια σίτα, συλλέγοντας το ζωμό που θα στάξει σε ένα μπολ.
Ανακάτεψε τους “χυμούς” από το καλαμάρι με το ζωμό ψαριού σε ένα βαθύ τηγάνι και άσε να πάρει βράση.
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 5 λεπτά.
Βάλε μέσα το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίξε και την oyster sauce με ένα φλ. νερό που έχει ζεστάνει σε άλλο κατσαρολάκι.
Πρόσθεσε όσο νερό “τραβήξει” το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο και al dente, ανακατεύοντας τακτικά.
Ανακάτεψε και το καλαμάρι μέχρι να ξαναζεσταθεί και τέλος ρίξε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπέρωσε.



Το διαβάσαμε:https://goo.gl/hRTHVW



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου