Θράψαλα γιαχνί...
Υλικά συνταγής
- 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
- 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
- 1 πιπεριά πράσινη λιωμένη στο μούλτι
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το λεμόνι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/5vmunM
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου