Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστά.
Το διαβάσαμε:http://www.cooklos.gr/syntages/kalamarakia-ntomata-mpahari
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου