Πολύχρωμες φακές με τόνο


Πολύχρωμες φακές με τόνο
Οι μαύρες φακές, επειδή δεν λιώνουν, είναι εξαιρετικές για σαλάτα

Χτυπάω στο μπλέντερ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο, 1 κρεμμύδι και 100 γρ. λευκό ταραμά. Στύβω μέσα 1 λεμόνι και ρίχνω σιγά σιγά 200 ml  ελαιόλαδο και 400 ml σπορέλαιο.

Βράζω χωριστά 150 γρ. φακές μαύρες, 150 γρ. κίτρινες και 150 γρ. κόκκινες για περίπου 30 λεπτά. Τις βάζω σε ένα μπολ και ψιλοκόβω μέσα 1 κρεμμύδι, 2 ματσάκια μαϊντανό, 1/4 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο και 1/4 ματσάκι δυόσμο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και έ.π. ελαιόλαδο.

Ετοιμάζω ένα πέστο στο μπλέντερ, χρησιμοποιώντας: ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι κόλιαντρο ½ ματσάκι δυόσμο, 1 πρέζα αλάτι, 200 ml έ.π. ελαιόλαδο, καθώς και τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο. Με το πέστο αυτό αλείφω 800 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό, στραγγισμένο.

Κόβω 2 μεγάλες αραβικές πίτες με κουπάτ σε κύκλους διαμέτρου 10-12 εκ. Διαχωρίζω τις δύο στρώσεις της κάθε πίτας και τις περνάω από στεγνό τηγάνι ίσα να γίνουν τραγανές.

Σε κάθε πιάτο απλώνω μία στρώση ταραμά, από πάνω βάζω μία στρώση φακές, την τραγανή πίτα, τον τόνο και επαναλαμβάνω (υλικά για 4 ατομικές σαλάτες).


Το διαβάσαμε:http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=886199



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου