Πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε ή όχι;


Πριν αρχίσουμε να μαγειρεύουμε κρέας ή πουλερικά, οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τα πλένουμε, καθώς σκεφτόμαστε ότι κατ’ αυτό τον τρόπο τα καθαρίζουμε και απομακρύνουμε διάφορα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην επιφάνειά τους.

Ωστόσο, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι πλένοντας απλά το κρέας δεν έχουμε ιδιαίτερο όφελος όσον αφορά την μικροβιολογική του εικόνα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όχι μόνο δεν παρασύρονται τα μικρόβια από το νερό, αλλά περιοχές του κρέατος που πριν δεν είχαν μικρόβια, μετά το πλύσιμο έχουν.

Δεν πρέπει, όμως, να μας ανησυχούν τα μικρόβια στην επιφάνεια του κρέατος διότι θα καταστραφούν με το ψήσιμο (εφόσον η θερμοκρασία στο κέντρο του μαγειρευμένου κρέατος ξεπεράσει τους 74°C για μισό λεπτό).

Έτσι, ο μόνος λόγος για να πλένουμε το κρέας είναι για να το απαλλάξουμε από τυχόν ξένα σώματα όπως μικροσκοπικά κοκαλάκια, τρίχες ή πτέρωμα και όταν αποφασίσουμε να πλύνουμε ένα κομμάτι κρέας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνο με παγωμένο νερό.

Αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι η επιμόλυνση. Όταν έχουμε να κάνουμε με κρέας, πρέπει να είμαστε πολύ σχολαστικοί με την καθαριότητα των σκευών, των πάγκων εργασίας στην κουζίνα και κυρίως των χεριών μας, έτσι ώστε να μη μεταφερθούν οι μικροοργανισμοί από την ωμή επιφάνεια του κρέατος σε κάποιο άλλο σημείο.

Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/diafora/health/560132.htmlΤρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου