Υλικά
- 1200γρ γαρίδες φρέσκιες μεγάλου μεγέθους
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένο
- 100ml ούζο
- 250γρ φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
- ρίγανη
- μαιντανό
- λάδι
Παρασκευή
- Καθαρίζετε τις ώμές γαρίδες απο το νεύρο και το κέλύφος, αφήνοντάς τα κεφάλια και τις ουρές.
- Ρίχνετε στη χύτρα το λάδι, τις ντομάτες και τα σκόρδα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά, σκεπασμένη πρόχειρα ή στην θέση "κανονικό μαγείρεμα".
- Προσθέσετε τις γαρίδες , το ούζο, το μαιντανό, τι ρίγανη , αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρέυέτε για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ανοίγετε την χύτρα, προσθέτετε τη φέτα και την αφήνετε 2-3 λεπτά να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
Ιδανικό για παρασκευή με την μικρή σας χύτρα ταχύτητος, άν δεν έχετε , εχουμε μεγάλη ποικηλία σε χύτρες που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, πληρως.
Ζαμπέτα.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου