Το έφτιαξα χτές και το έφαγα... μμμ... στο Cook-Kouk by koukouzelis market το μοιράζομαι με εσάς ! :-)
Υλικά για 4 άτομα:
- 3 ψαρονέφρια (περίπου 300 γρ. το καθένα), κομμένα στα τέσσερα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 330 ml μπίρα ξανθιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
- Με τις παλάμες μας πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ώστε να γίνουν πιο λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Οταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε την μπίρα και τη μουστάρδα, το θυμάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στην περίπτωση που δεν χωρούν όλα τα υλικά μαζί μέσα στο σκεύος, τα διαιρούμε όλα στα δύο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα με λαδολέμονο, χτυπημένο στο μούλτι μαζί με τη σάρκα από μια ώριμη ντομάτα.
Πηγή:http://www.kathimerini.gr/850732/article/gastronomos/syntages/yaronefri-me-mpira
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ψαρονέφρι Χοιρινό
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά 100 g
Θερμίδες (kcal) 143
Λιπίδιο 3,5 g
Χοληστερόλη 73 mg
Νάτριο 57 mg
Κάλιο 421 mg
Υδατάνθρακες 0 g
Φυτικές ίνες 0 g
Ζάχαρη 0 g
Πρωτεΐνη 26 g
Βιταμίνη Α 0 IU Βιταμίνη C 0 mg
Ασβέστιο 6 mg Σίδηρος 1,2 mg
Βιταμίνη D 10 IU Βιταμίνη Β6 0,7 mg
Βιταμίνη Β12 0,6 µg Μαγνήσιο 29 mg