Breaking
Loading...

Αρνάκι με γέμιση βερίκοκο και κουσκούς



Δώστε το Πάσχα το γεύμα σας μια Μέσης Ανατολής στρίψιμο με αυτό το εκπληκτικό πόδι
απο αρνί της συνταγής . Φτιαγμένο με αρωματική γέμιση από γλυκιά βερίκοκα, φιστίκια και za'atar και σερβίρεται με φρυγανισμένο κουσκούς, κρεμώδη φέτα και μαϊντανό, είναι ένα πραγματικά υπέροχο γεύμα του Πάσχα, που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Προθερμάνετε το φούρνο, ανεμιστήρα 200 ° C. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε απαλά πάνω από ένα μέσης-χαμηλής θερμότητας για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αρχίζουν να καραμελώσετε.  

Προσθέστε το σκόρδο, za'atar και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.Ανακατεύετε μέσα από δυόσμο, τα βερίκοκα και φιστίκια. 
Μεταφορά σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη φρυγανιά. 
Αλατοπιπερώνετε.  
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 4 βαθιές οριζόντιες σχισμές στο πάνω μέρος του αρνιού.  
Κουτάλι τη γέμιση βερίκοκο μέσα στις σχισμές.Βάλτε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύνουμε με 3 κουταλιές του ελαιολάδου.  
Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.  
Μειώστε το φούρνο, ανεμιστήρα 170 ° C και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.  
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.Εν τω μεταξύ, βάλτε ένα βαρύ βάση τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το κουσκούς. Πέτα τα δημητριακά μέσα στο τηγάνι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.  
Αφήστε το κουσκούς να απορροφούν το υγρό για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές για να εξασφαλιστεί το απόθεμα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. 
Ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό και την κορυφή με την τριμμένη φέτα.


    
Συστατικά

  •     1,7 κιλά (3 1 / 2lb) πόδι του αρνιού
  •     2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •     2 echalion, κομμένο σε φέτες
  •     1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες
  •     1 κουταλιά της σούπας za'atar
  •     1 λεμόνι,     ματσάκι δυόσμο, φύλλα συλλέγονται και χοντροκομμένα
  •     75g (3 ουγκιές) αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
  •     25g (1 ουγκιά) φιστίκια, ψημένα και ψιλοκομμένα
  •     75g (3 ουγκιές) μπαγιάτικο φρυγανιά
  •     3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    
Για το κουσκούς

  •     300g (10oz) κουσκούς
  •     500ml (oz 17fl) ζεστό ζωμό λαχανικών
  •     ματσάκι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, χοντροκομμένα
  •     100g (3 1/2 ουγκιές) τυρί φέτα, τριμμένη









Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Κοινοποίηση στο Google Plus

1 σχόλιο απο τον Ευθύμιος

"Ο μοναδικός συνδυασμός καλής ποιότητας και σωστής τιμής, η ευγενική εξυπηρέτηση του πελάτη, πριν και μετά την πώληση, κατατάσσουν την KOUKOUZELIS market electric στις πρώτες θέσεις επιλογής του καταναλωτικού κοινού." Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 3 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι καταναλωτές που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδραστικό, e-shop της KOUKOUZELIS market electric στην διεύθυνση http://koukouzelis.com.gr
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου