News
Loading...

Hamburger


Χρειαζόμαστε:
Για τα μπιφτέκια
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
μισή μεγάλη ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/4 από μία φραντζόλα ψωμιού 2-3 ημερών
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά σάλτσα μπάρμπεκιου
λίγη ρίγανη, λίγη μαντζουράνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον
4 στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ (όχι μικρά)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 φέτες ζαμπόν για τοστ
4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
8 φέτες ένταμ για τοστ
4 φύλλα πράσινης σαλάτας
4 αγγουράκια πίκλες
κέτσαπ

Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.
Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει καλά.
Στύβουμε το περίσσιο νερό από το ψωμί, αφήνουμε όμως το ψωμί μας να περιέχει λίγο νερό, κάνει τα μπιφτέκια μας πιο αφράτα.
Αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε την κόρα από το ψωμί, αν όμως την αφήσουμε, προσθέτει περισσότερη νοστιμιά στο μείγμα μας. Βγάζουμε όμως τυχόν σουσάμι που υπάρχει σαν επικάλυψη στο ψωμί.
Σε μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης του μπιφτεκιού και ζυμώνουμε πολύ καλά. Θέλουμε να επιτύχουμε ένα μέτριο σε υφή μείγμα του κιμά.
Αν μας βγαίνει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν μας βγαίνει πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα, στρογγυλά μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ ή στην ψηστιέρα ή στην τοστιέρα ή όπως τα ψήνουμε συνήθως.
Τα λαδώνουμε πρώτα γύρω γύρω για να μην κολλήσουν.
Εγώ, τα έψησα στην τοστιέρα μου. Αφού λάδωσα τις πλάκες της και τις άφησα να ζεσταθούν καλά, έβαλα επάνω τα μπιφτέκια να ψηθούν. Με αυτόν το τρόπο, τα μπιφτέκια μου δεν κόλλησαν.
 Είναι έτοιμα όταν τρυπώντας τα με ένα μαχαιράκι, τα υγρά που βγαίνουν δεν περιέχουν καθόλου κόκκινο αίμα, αλλά έχουν γκρι χρώμα.
Δεν τα παραψήνουμε γιατί στεγνώνουν και χάνουν την νοστιμιά τους. Προσέχουμε όμως να μην είναι άψητα.
Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε στρογγυλές φέτες, μέτριες, όχι χονδρές. Κόβουμε τα αγγουράκια πίκλες σε μακρόστενες φέτες.
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φύλλα της σαλάτας.
Κόβουμε τα ψωμάκια του χάμπουγκερ στην μέση, οριζόντια.
Ψήνουμε την εσωτερική μεριά τους στην τοστιέρα.
Ψήνουμε επίσης στην τοστιέρα τις φέτες του ζαμπόν και του μπέικον, να ροδίσουν λίγο.
Σε ωραία πιάτα τοποθετούμε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια.
Επάνω βάζουμε μία φέτα τυρί του τοστ, ένα φύλλο σαλάτας, το μπιφτέκι, μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί του τοστ, μία ροδέλα ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού, αγγουράκια πίκλες, μπέικον και όσο κέτσαπ θέλουμε.
Αντί για αγγουράκι πίκλες, μπορούμε να βάλουμε λεπτές φέτες φρέσκου αγγουριού, αν το προτιμάμε.
Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε μουστάρδα, να αντικαταστήσουμε την κέτσαπ με μια πικάντικη σάλτσα (η σάλτσα μπάρμπεκιου τους πάει πολύ) ή να αναμείξουμε την κέτσαπ με μαγιονέζα.
Όταν βάλουμε όλα τα υλικά που προτιμάμε, τοποθετούμε το επάνω μέρος από τα ψωμάκια, από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

syntageskardias.blogspot.gr

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει ,  εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Κοινοποίηση στο Google Plus

1 σχόλιο απο τον Ευθύμιος

"Ο μοναδικός συνδυασμός καλής ποιότητας και σωστής τιμής, η ευγενική εξυπηρέτηση του πελάτη, πριν και μετά την πώληση, κατατάσσουν την KOUKOUZELIS market electric στις πρώτες θέσεις επιλογής του καταναλωτικού κοινού." Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 3 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι καταναλωτές που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδραστικό, e-shop της KOUKOUZELIS market electric στην διεύθυνση http://koukouzelis.com.gr
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου