News
Loading...

Ραβανί

Υλικά

Για το ραβανί:
6 αβγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)

Εκτέλεση
  1. Για το ραβανί:Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αβγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 – 30 λεπτά.
  4. Για το σιρόπι:  Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).
KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Κοινοποίηση στο Google Plus

1 σχόλιο απο τον Ευθύμιος

"Ο μοναδικός συνδυασμός καλής ποιότητας και σωστής τιμής, η ευγενική εξυπηρέτηση του πελάτη, πριν και μετά την πώληση, κατατάσσουν την KOUKOUZELIS market electric στις πρώτες θέσεις επιλογής του καταναλωτικού κοινού." Το δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 3 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι καταναλωτές που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδραστικό, e-shop της KOUKOUZELIS market electric στην διεύθυνση http://koukouzelis.com.gr
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου