Πασχαλινά Κουλούρια βουτύρου.. Τα Σμυρνέικα


Υλικά
  • 3 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες σπορέλαιο
  • 750 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κούπα κονιάκ
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κιλό φρέσκο βούτυρο (κατά προτίμηση brenda)
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 βανίλιες
  • 1κρόκο αβγού (χτυπημένο με λίγο γάλα, για το άλειμμα)

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη βοήθεια ενός μίξερ, αφού μαλακώσει προσθέτουμε το σπορέλαιο, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα από τα υλικά στο μείγμα, χτυπάμε με το μίξερ (ή για χειροδύναμους με τις προτάσεις μας σε αναδευτήρια παρακάτω ! :-) )για 2 λεπτά περίπου, στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τις βανίλιες, το μπέικιν  και τέλος το αλεύρι (το προσθέτουμε διαδοχικά).
http://koukouzelis.com.gr/shop/el/ergalia-kouzinas/7873-fissler-2006925-magic-25cm-anadeftiri.html

http://koukouzelis.com.gr/shop/el/ergalia-kouzinas/7364-leifheit-inox-xtipitiri-sterling.html



Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιόμορφη και αφράτη.
  1. Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με τον κρόκο αβγού.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.
http://koukouzelis.com.gr/shop/el/ergalia-kouzinas/7878-fissler-2007635-magic-spatoula-psitou-makria.html






Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου