Κρεμ Μπρουλέ... την κάψαμε!


Υλικά:
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 mg γάλα
  • 1 κλωναράκι βανίλια (ή 1 στικ)
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. ζάχαρη

Για την καμένη ζάχαρη:

  • ζάχαρη
  • φλόγιστρο

 

Διαδικασία
Σε χαμηλή φωτιά και μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να πάρουν μια ελαφριά βράση. Στο μεταξύ χτυπάω με σύρμα χειρός ή στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Αφαιρώ από την κατσαρόλα το κλωναράκι της βανίλιας (αν χρησιμοποιήσω αυθεντική) και χύνω το γάλα σιγά-σιγά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά με το σύρμα, να ενσωματωθούν πλήρως όλα μου τα υλικά.

Μοιράζω την κρέμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια, κούπες ή φόρμες των 100ml. Τα τοποθετώ μέσα σε ένα ψηλό ταψί, το οποίο γεμίζω με ζεστό νερό, να φτάνει μέχρι τη μέση από τα μπολ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C (γκάζι: 2) για 35'-45', μέχρι να ψηθεί καλά η κρέμα. Αφήνω την κρέμα μου να κρυώσει λιγάκι και κατόπιν την κρυώνω όσο χρειαστεί κι όσο τη θέλω κρύα, στο ψυγείο.


Για την καμένη ζάχαρη:
Πριν σερβίρω, πασπαλίζω κάθε μπολάκι με μπόλικη ζάχαρη, να πάει παντού. Την καίω με φλόγιστρο, (εναλλακτικά, χρησιμοποιώ το γκριλ  στο max  για μερικά λεπτά (5')). Προσέχω ώστε να μη μου καεί η ζάχαρη και μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει και δεν θα τρώγεται.

Και τώρα η απόλαυση της πάνω στην κούνια που αγόρασα απο την KOUKOUZELIS market .... Αγοράστε την και εσείς... δινει αξία στο γλυκάκι σας ...   :-) 


http://koukouzelis.com.gr/shop/el/-/4614-sarti-106242-kounia-metaliki-3-thesia.html
 







Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου