Τηγανιά Σικελίας


Υλικά συνταγής

για την τηγανιά
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμα)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Διαδικασία συνταγής
Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Το διαβάσαμε:http://www.cooklos.gr/syntages/tigania-sikelias



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου