Το βασικό πράγμα που ξέραμε για τα μακαρόνια είναι πιθανότατα λάθος


Το βασικό πράγμα που ξέραμε για τα μακαρόνια είναι πιθανότατα λάθος

Τι αναφέρει νέα έρευνα για τα ζυμαρικα.

Υπάρχουν άνθρωποι που στερήθηκαν επί σειρά ετών τα λατρεμένα τους ζυμαρικά με το φόβο του πάχους. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για αυτούς και για όσους ήταν επιφυλακτικοί. Ιταλοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Neurologico Mediterraneo Neuromed (I.R.C.C.S.), ειδικοί σε θέματα δίαιτας και διατροφής, υποστηρίζουν ότι οι υδατάνθρακες στο πιο παραδοσιακό πιάτο της χώρας τους έχουν απλά «κακή φήμη».

Η έρευνά τους έδειξε ότι η μακαρονάδα δεν παχαίνει, αλλά, αντιθέτως, τα ζυμαρικά συνδέονται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και μπορούν να βοηθήσουν άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος!

Αφότου ανέλυσαν τα δεδομένα από δύο σημαντικές επιδημιολογικές μελέτες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν ήταν συνδεδεμένη με υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας. Βρήκαν το αντίθετο!

“Με την ανάλυση ανθρωπομετρικών δεδομένων των συμμετεχόντων και των διατροφικών τους συνηθειών, βρήκαμε ότι η κατανάλωση ζυμαρικών, σε αντίθεση με ό,τι πολλοί πιστεύουν, δεν σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου ο επικεφαλής ερευνητής, George Pounis.

“Ο κόσμος πιστεύει ότι τα ζυμαρικά κάνουν κακό σε όποιον θέλει να χάσει βάρος (...) Και μερικοί άνθρωποι τα κόβουν εντελώς από τα γεύματά τους. Υπό το πρίσμα αυτής της έρευνας, μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι μια σωστή στάση”, πρόσθεσε η Licia Iacoviello, επικεφαλής στο Εργαστήριο Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας της Neuromed.

Η Iacoviello λέει ότι οι οπαδοί της μεσογειακής διατροφής μπορούν να καταναλώνουν κανονικά ζυμαρικά, όπως θα έκαναν και με άλλα συστατικά της διατροφής τους: με μέτρο!

Οι έρευνες που υπερασπίζονται την κατανάλωση ζυμαρικών επισήμαναν το αδιαμφισβήτητο γεγονός, όπως υποστηρίζεται στο upi.com ότι ο ρόλος των ζυμαρικών στην Μεσογειακή διατροφή προηγείται κατά πολλών ετών της σύγχρονης “επιδημίας” παχυσαρκίας και διαβήτη. Επομένως, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ζυμαρικά, τότε αυτό δεν είναι καθεαυτά τα ζυμαρικά, αλλά το γεγονός ότι συχνά αποτελούν “όχημα” για υπερβολικά λιπαρές σάλτσες. Και λένε ότι αυτές οι σάλτσες είναι που κάνουν την μεγαλύτερη “ζημιά” στον ΔΜΣ.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature journal Nutrition & Diabetes.


Το διαβάσαμε:http://www.thetoc.gr/geuseis/article/i-makaronada-oxi-mono-den-paxainei-alla-mas-boitha-na-xasoume-baros?ab=1&utm_expid=81684694-3.nLUsFIuuSzmYWT3LKsiH9g.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr%2Fgeuseis%2F



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου