Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα


Υλικά συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το κοτσάνι κάθετα και ξανά προς το κοτσάνι από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε οριζόντια σε φέτες πάχους 3 εκατοστών (περίπου 2 δάχτυλα).
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή περασμένες από μούλτι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα, χαράζουμε τη σάρκα τους διαγώνια αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και πιέζουμε με κουτάλι λίγο τη σάρκα από τις μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε τη φέτα με τα κρεμμύδια και γεμίζουμε τα κουπάκια μελιτζάνας. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην στεγνώσει εντελώς το φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο είναι τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο ή κρασάκι.

Το διαβάσαμε:http://www.cooklos.gr/syntages/koypakia-melitzanas-kremmydia-feta



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου